Beweeggroep voor mensen met Parkinson - ParkFit

11-04-2023

Vanaf dinsdag 11 april organiseert SWZ in samenwerking met Fysiotherapie De Zorgpraktijk, een groepstraining voor mensen met de Ziekte van Parkinson of Parkinsonisme. De training kan zowel staand als zittend worden gevolgd. Tijdens de training zal kracht, conditie en lenigheid aan bod komen. Een vast onderdeel zal zijn PWR!Moves. De training wordt gegeven door een gecertificeerd PWR!Moves therapeut. 

PWR!Moves staat voor: Parkinson Wellness Recovery

Deze methode is in Amerika ontwikkeld door Dr. Becky Farley. Zij is er in geslaagd uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek om te zetten in een specifiek oefenprogramma voor mensen met de ziekte van Parkinson of parkinsonisme.
Het zijn Parkinson specifieke oefeningen die helpen bij het behouden en herstellen van vaardigheden die zijn verslechterd en kunnen helpen bij dagelijkse bewegingen. Het PWR! Moves programma biedt verschillende en functioneel gerichte oefeningen die meerdere symptomen van de Parkinson aanpakken en is geschikt voor ieder stadium van Parkinson.

U bent van harte welkom om deel te nemen aan de beweeggroep.
Deelname is GRATIS en aanmelden is niet nodig!
Plaats: Ontmoetingspunt Sophieke, Van Zuylen van Nijeveltstraat 313
Datum/tijd: Elke dinsdagmiddag 14.00 – 15.00 uur
Instructeur: Sandra Ruitenbeek (Gecertificeerd PWR!Moves therapeut)

Parkfit wordt georganiseerd door SWZ in samenwerking met fysiotherapie De Zorgpraktijk Wassenaar en ondersteund door Fit in Wassenaar.

Samen gezond, fit en veerkrachtig!