Co event 12 juni

Club klaar voor de toekomst! Bijeenkomst voor sportclubs

12-06-2024

Op woensdagavond 12 juni nodigen de clubondersteuners van Fit in Wassenaar alle sportverenigingen van harte uit om samen te komen onder het genot van een hapje en een drankje van 18:15 – 21:30 uur.  Bij deze bijeenkomst zal Wethouder Sport, Laurens van Doeveren de avond aftrappen. Hierna volgt een kennismaking met Wesley Bierens en Dirk Wils (Clubondersteuners) van Fit in Wassenaar. Ook zal Daniel Klijn, directeur-bestuurder van het Register voor Verenigingenbestuurders, de aanwezigen meenemen in zijn verhaal. Deze avond staat in het teken van een kennismaking in combinatie met de eerste stapjes zetten naar een sportiever en gezonder Wassenaar!

Daniel Klijn zal in gaan op het vak van besturen anno 2024. Onderwerpen/vragen die o.a. naar voren zullen komen: Hoe versterk je het bestuur? Hoe maak je een vereniging toekomstbestendig? Hoe kun je innoveren/hoe houd je je bestuur modern en jong van geest? Hoe speel je in op ontwikkelingen? Hoe houd je zicht op kansen en bedreigingen? Hoe pak je vraagstukken als vergrijzing, tekort aan vrijwilligers of financiën aan? Wat is de rol van het bestuur binnen de vereniging? Praktijkvoorbeelden zullen vanzelf aanbod komen tijdens de sessie en discussies. Doel is om mensen inzicht te geven wat besturen is en hoe je als bestuurder tot modern beleid en goede uitvoering ervan komt. Daarnaast zal Daniel ook ingaan op actuele trends en ontwikkelingen die relevant zijn voor verenigingen.

Aanmelden graag vóór 9 juni, zodat wij weten wie we kunnen verwachten (ook i.v.m. het buffet). Wij hopen op een drukbezochte avond, waarbij iedereen veel inspiratie zal opdoen!

Tot woensdagavond 12 juni in de het nieuwe clubhuis van de Kieviten, Sporthal de Duinpan.

ps. mocht u Wassenaarse clubmensen kennen die mogelijk ook geïnteresseerd zijn in deze avond, mag deze mail worden doorgestuurd! 

Aanmelden