Cursis FitStap - Power Programma

13-05-2023

Wil jij ook (weer) meer bewegen, maar weet je niet goed hoe te starten?
Vraag je je af of het je echt gaat lukken om je fit(ter) te voelen of je gezondheidsklachten te verminderen? Zet de eerste stap met het programma FitStap! De cursus wordt gegeven door een FitStap coach en bestaat uit 12 weken.

FitStap is het nieuwe beweegprogramma van de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN). Tijdens het programma van 12 weken krijg je begeleiding van een gecertificeerde FitStap-coach. FitStap draait niet alleen om meer bewegen, want je gaat ook aan de slag met gezonde voeding en mental coaching. De combinatie van een gezonde geest in een vitaal lichaam staat binnen FitStap centraal.

Het FitStap-programma bestaat uit de volgende onderdelen:
1. Beweging (wandeltraining, maar ook cognitieve fitness)
2. Voeding
3. Mental coaching

Voor wie is FitStap?
FitStap is bedoeld voor iedereen. Of je al een basisconditie hebt of niet en of je rekening moet houden met een beperking of niet, iedereen kan meedoen met FitStap. Je voert alle trainingen en opdrachten helemaal op je eigen tempo en niveau uit. De groepstrainingen zijn zodanig opgebouwd dat ze voor iedereen haalbaar zijn.

Programma
Gedurende twaalf weken heb je iedere week op een vast moment een groepstraining. Binnen je groep ga je aandacht besteden aan onderwerpen als: wandeltechniek, materiaal, voedingskennis en mentale coaching. Je persoonlijke doelstellingen staan gedurende het hele programma centraal.

Iedere week voer je naast de groepstraining twee zelfstandige trainingen uit. Deze kun je zelf inplannen, dus je kunt trainen wanneer het jou uitkomt. Van te voren krijg je een schema zodat je precies weet wat je moet doen. Daarnaast krijg je iedere week via de FitStap-app een aantal opdrachten en tips. Door deze opdrachten en tips krijg je meer inzicht in een gezonde leefstijl. Ook leer je hoe je een gezonde leefstijl kunt inpassen in je dagelijks leven.

Wanneer, hoe laat en waar?

  • Zaterdag 13/5 tot en met zaterdag 29/7.
  • Van 9.30 tot 10.30 uur.
  • Verzamelen bij zwembad Sterrenbad, Generaal Winkelmanlaan 2 in Wassenaar.
  • Deelname is gratis na aanmelden.
  • Deze cursus wordt verzorgd door FitStap coach Manuela Kortekaas.

De cursus is gestart en er kan niet meer worden aangemeld.

Samen gezond, fit en veerkrachtig!