Cursus Mindfulness - Power Programma (VOL)

22-09-2023

Veel nadenken klinkt als iets goeds. Maar soms kunnen we ook best last hebben van onze gedachten. Bijvoorbeeld als we heel druk nadenken over wat we nog moeten doen, en daar stress van krijgen. Of steeds weer denken aan iets wat eerder is gebeurd, en dat ons dwarszit. Of als we negatieve gedachten hebben over onszelf, of anderen. 

Mindful zijn, betekent: met je aandacht in het hier en nu zijn, terwijl je opmerkt wat er is, zonder oordeel. Dat klinkt simpel, maar dat is het niet! Probeer het maar eens. Onze gedachten dwalen al snel af. En zodra we een geluid of een gevoel opmerken, vinden we er al snel iets van. 

Toch is het goed om dit te oefenen. Zo leer je dat je gedachten niet altijd waar zijn. En dat je dus ook niet meteen iets hoeft te doen met je gedachten. Je kan ze ook gewoon even laten. En dat kan een hoop rust geven. 

De cursus bestaat uit 8 sessies. Tussendoor oefen je dagelijks 40 minuten. Je hoeft niets speciaals te kunnen, zijn of hebben om mee te doen. Aanmelden is voor de gehele cursus.

De cursus zit VOL. 

Wanneer, hoe laat en waar? 

  • Vrijdagavond van 19.00 – 21.30 uur, van vrijdag 22/9 tot en met 17/11 en een stiltedag op zondag 5/11 van 11.00 tot 17.00 uur.
  • Bij yogastudio Art of Balance, Havenkade 107 in Wassenaar.
  • Deelname is na aanmelden gratis en er is beperkte beschikbaarheid.
  • Deze cursus wordt verzorgd door De Werksaamheid.
  • De Werksaamheid neemt na aanmelden begin september contact op.

Samen gezond, fit en veerkrachtig!