Pepijn

Lezing van voormalig tophockeyer Pepijn Keppel in bibliotheek Wassenaar

19-01-2024

Op het hockeyveld speelt hij op hoog niveau. Maar als de worsteling rond zijn geaardheid hoog oploopt, beëindigt Pepijn Keppel plots zijn topsportcarrière.
“In de topsport kun je op geen enkel punt zwakte tonen. Lange tijd dacht ik dat mijn homoseksualiteit een zwakke plek is en dat ik erom gepest zou worden”, vertelt Pepijn. Hij zou graag in gesprek gaan met de sport om te praten over minderheidsgroepen die zich niet thuis voelen. Hopelijk komen er ook lokale verenigingen op de lezing af, om hier met een open mind naar te luisteren.

Interessant voor inwoners en verenigingen die een inclusieve samenleving een warm hart toedragen.

Pepijn Keppel (1996) is schrijver, journalist voor De Groene Amsterdammer, columnist voor Trouw, ex-topsporter en milieuwetenschapper. In april 2022 debuteerde hij met zijn non-fictieboek De laatste man, over zijn coming-out in de topsport. Eerder werkte hij onder andere voor NRC Handelsblad, Follow the Money en Vrij Nederland.

De lezing is vrij toegankelijk voor alle geïnteresseerden, vanwege de inschatting van de ruimte is het fijn als u zich aanmeld door een gratis ticket te bestellen. Dit is niet verplicht voor toegang. De lezing wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting iDb. 

Locatie: Bibliotheek Wassenaar
Datum: vrijdag 19 januari 2024
Tijd: 20:00 uur
Kosten: gratis toegankelijk

Meer informatie en aanmelden