Sportdebat met politieke partijen van Wassenaar

09-03-2022

Als we iets hebben geleerd in de afgelopen twee jaar, is het dat gezondheid, zowel geestelijk als lichamelijk enorm belangrijk is.Laten we samen aandacht besteden aan bewegen, sporten en gezondheid op de politieke agenda. 

Als we iets hebben geleerd in de afgelopen twee jaar, is het dat gezondheid, zowel geestelijk als lichamelijk enorm belangrijk is. En beiden bereik je door te sporten. Het is dan ook van belang om te zorgen dat er een positief sportklimaat heerst binnen een gemeente. Hier is natuurlijk geld voor nodig, maar investeren in sport en bewegen is investeren in een gezonde en energieke gemeente en onderzoek heeft uitgewezen dat elke geïnvesteerde euro in sport en bewegen minimaal 2,5 euro aan maatschappelijk rendement oplevert.

Politieke partijen zijn uitgenodigd om in een korte pitch (maximaal 5 minuten) te vertellen waar hun partij voor staat op het gebied van Sport en Bewegen. Daarna kunnen de vertegenwoordigers van de diverse sportverenigingen, de overige partijen en andere gasten vragen stellen. We hopen hiermee tot een productief debat te komen.