6 oktober 2023 Sportproeverij voor 55+

Sportproeverij voor 55+ in en om zwembad Sterrenbad Sportfondsen!

18-09-2023

Wilt u graag weer in beweging komen en bent u nog aan het uitzoeken wat u leuk vindt om te doen? Kom dan naar deze proeverij waarbij u verschillende activiteiten kunt uitproberen. Deelname is na aanmelden GRATIS! Dit aanbod is voor alle inwoners uit Wassenaar van 55 jaar en ouder. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar voor deze proeverij en VOL=VOL. De activiteiten worden op maat aangeboden en ook het met elkaar bewegen en ontmoeten staat centraal.

Inschrijven voor de activiteiten zelf kan op 6/10 tussen 10.30-11.00 uur bij Sterrenbad Sportfondsen. Na inschrijving ontvangt u een kopje koffie/thee met lekkers.

Van 11.15 - 12.15 uur start de eerste ronde met activiteiten. Daarna wordt u een lunch aangeboden. Van 13.15 -14.15 uur is de tweede ronde activiteiten. Om 14.15 uur sluiten we gezamenlijk af. Bewegen is goed voor een gezond lijf en een fitte geest. Sociale contacten zijn net zo belangrijk voor je gezondheid als voldoende bewegen en niet roken.

Aanmelden kan bij de receptie van het zwembad vanaf 25/9 of nu al hier online: 

Aanmelden

Informatie over de activiteiten op de Sportproeverij:

Warm water gymnastiek - Sterrenbad 
Deze activiteit is in het doelgroepen bad van Sterrenbad. Het doelgroepenbad heeft een aangename temperatuur van cicra 34 graden. Er worden oefeningen gedaan die goed zijn voor de mobiliteit, kracht en uithoudingsvermogen. Dit alles op muziek voor extra enthousiasme en plezier. In het water is er verminderde zwaartekracht en daardoor beweegt u gemakkelijker.Je hoeft niet te kunnen zwemmen, je kunt overal staan en zelfs mensen met watervrees genieten van het water. De watertemperatuur is goed en ook geschikt voor mensen met spierreuma.

Trimzwemmen -Sterrenbad 
Bewegen zorgt voor een betere conditie en mensen die in een betere conditie zijn hebben een betere bloeddoorstroming en voelen zich fitter. Trimzwemmen is een goede manier om je conditie naar een volgend niveau te brengen. Je traint verschillende spieren tegelijk, terwijl je lichaam ook de ruimte krijgt om te ontspannen. Daarnaast zorgt zwemmen voor stressvermindering. 
Tijdens deze groepsactiviteit kan je dus rustig zwemmen en doen wat voor jou goed is, samen met mensen in een soortgelijke situatie. Voel je vrij om aan te sluiten en het vertrouwen in je lichaam terug te vinden. 

Circuitles - Njoy
Circuitles is een trainingsmethode waarbij je een circuit doorloopt om je hele lichaam te trainen. Je voert een aantal oefeningen achter elkaar uit, waarbij al je spiergroepen aan de beurt komen. 

Groepsles op muziek - Njoy 
De groepsles op muziek is een geweldige cardio activiteit waarvan je hart sneller gaat kloppen. Dansbewegingen worden gecombineerd met cardio/fitness bewegingen tot een dynamische les vol plezier.

Cognitieve Fitness - WOB 
Cognitieve Fitness is een neurowetenschappelijk onderbouwde en onderzochte training gericht op het gezond krijgen en houden van onze hersenen. Cognitieve Fitness combineert fysieke inspanning met intellectuele uitdaging en maakt gebruik van bewuste ontspanning.  Cognitieve Fitness richt zich op het behoud en de verbetering van zowel de fysieke als cognitieve vitaliteit. 

Koersbal - SWZ
Dit spel spel dat met 2 tot 12 (of meer) personen gespeeld kan worden, lijkt op jeu de boules. De ballen zijn niet helemaal rond waardoor deze een bocht maakt. Er wordt in het algemeen door paren tegen elkaar gespeeld. Ook een leuk spel om naar te kijken. 

Duo fietsen – Fietsmaatjes 
Fietsmaatjes Wassenaar is er voor iedereen die nog graag wil fietsen, maar dit zelfstandig (tijdelijk) niet meer kan. Gezellig samen met een fietsmaatje maak je fietstochtjes in de eigen omgeving op een veilige en comfortabele duofiets. Een vrijwilliger en een gast maken fietstochten op een duofiets met elektrische trapondersteuning. De fietsmaatjes zitten naast elkaar, waardoor er gesprekken ontstaan. De vrijwilliger trapt en stuurt. De gast kan meetrappen, maar dit hoeft niet. Alleen als u dit zelf wil of kan. Door Fietsmaatjes zijn mensen vaker buiten, meer in beweging, hebben ze meer sociale contacten en zijn ze actiever.