Duinen

Zwemloop en Duintrailloop Wassenaar

25-08-2024

Dit evenement wordt voor de 29ste keer georganiseerd en bestaat uit 2 events: De zwemloop (hele en halve afstand, beiden solo en duo met een prijs voor de beste Wassenaarders). Daarnaast is er de Duintrailloop (sinds 2022), een trailrun. Dit alles vindt plaats vanaf de Wassenaarse Slag, ter hoogte van Strandpaviljoen Sport. Doe je ook mee op zondag 25 augustus? 

Het evenement vindt net als voorgaande jaren plaats in het prachtige gebied bij de "De Wassenaarse Slag". Onder toeziend oog van de reddingsbrigade zwem je een halve of hele kilometer in zee en ga je vervolgens vijf of tien kilometer hardlopen over het strand en door de duinen (trail). De looproute leidt je door een uniek en beschermd duingebied van de Nederlandse kust. Je krijgt een aandenken aan het evenement.

Sinds 2022 hebben is het ook mogelijk om alleen aan het looponderdeel deel te nemen. Het parcours van de Duintrailloop is circa 10km lang en is identiek aan het loopgedeelte van de zwemloop. Het kenmerkt zich door rul zand met hoog stijgingspercentage en een schelpenpad. 

Deelname is mogelijk vanaf 16 jaar en hieraan zijn kosten verbonden.

Kijk voor meer informatie op www.wassenaarsezwemloop.nl