Beweeg en sport mogelijkheden in je omgeving
fit, wassenaar

Bewegen, belangrijker dan ooit!

Bewegen, spelen en sporten maken een belangrijk deel uit van een gezonde leefstijl. Iets wat vandaag de dag nog belangrijker is dan voorheen. Wanneer we voldoende bewegen werkt dat preventief. Uiteraard is bewegen ook gewoon leuk! Het helpt als je dat laagdrempelig in je eigen omgeving kunt doen en aansluiting hebt met mensen uit de buurt. 

Gratis bewegen in de buurt

  • Zoek de prachtige buitenruimte op van Duingebied Meijendel en De Wassenaarse Slag.
  • De velden van voetbalvereniging Blauw-Zwart zijn overdag vrij toegankelijk. Het enige wat je nodig hebt is een bal en om het nog leuker te maken een maatje om samen mee te voetballen. Of neem een frisbee mee en ga daar samen frisbeeën, zonder dat de frisbee bij iemand in de tuin of in een boom terecht komt! 
  • De speeltuin op de hoek, waar kinderen veilig en veelzijdig kunnen bewegen en spelen. 
  • Het net aangelegde Trimparcours in het bosje naast Duinrell om wandelen of joggen af te wisselen met spier- en botversterkende oefeningen.  

Nieuwsgierig geworden naar wat je nog meer kunt doen in Wassenaar?  

wassenaarse slag, fit, bewegen
tips, wassenaar, bewegen

Een duurzame sportinfrastructuur met een ruim beweeg en sportaanbod

Sport brengt mensen in Wassenaar bij elkaar: op de sportclub, op het schoolplein, in de buurt, in het buitengebied en op de tribune. Juist dit plezier is een van de belangrijkste succesfactoren voor een leven lang met plezier bewegen. Het is van groot belang om te blijven werken aan een duurzame sportinfrastructuur, vitale sportaanbieders, vaardigheid in bewegen, een positieve sportcultuur en een inclusieve sport. Deze sterke sportinfrastructuur brengt immers veel Nederlanders iedere week weer in beweging. Ook Wassenaar heeft alle mogelijkheden om in beweging te komen bij de lokale sport- en beweegaanbieders, van zwemles tot walking football. 

voetbal, fit, wassenaar

Contact

Wil je meer weten over Fit in Wassenaar? Heb je een idee om bij te dragen aan activiteiten voor een gezonde leefstijl voor onze inwoners?

Mail ons op info@fitinwassenaar.nl

of vul het contact formulier in.

Stel een vraag