Fit op jouw manier
wassenaar, fit

Kleine verandering, grote resultaten

Gezond zijn betekent niet alleen dat je weet hoe je lichaam werkt en wat het nodig heeft om gezond te zijn, maar ook dat je deze kennis zo goed mogelijk toepast om zo de beste beslissingen te nemen om die gezondheid te bereiken en te behouden. Gelukkig weten de meeste wel wat de gezonde keuze is, maar het doen is soms lastiger. Om je fitter te voelen hoef je gelukkig niet meteen heel je leven om te gooien. Kleine veranderingen in je leefstijl kunnen al binnen een paar weken effect hebben op je weerstand. Met een betere weerstand voel je je meestal fitter en vaak ben je beter beschermd tegen ziekmakers. 

Beweegrichtlijnen

Fit op jouw manier!

Bewegen geeft meer energie en biedt de kans om andere mensen te ontmoeten. Ouderen kunnen ook hun zelfstandigheid langer behouden door in beweging te blijven. Blijven bewegen is een van de allerbelangrijkste manieren om de kans op vallen te verkleinen. Medisch Contact (vakblad voor artsen) geeft aan dat Nederlandse ouderen meer dan 10 uur zitten per dag. Meer dan iedere andere leeftijdsgroep. Tijd dus om in beweging te komen! Dat kan door naar de sportschool te gaan, naar walking football of door te fietsen. Ook wandelen, huishoudelijk werk of tuinieren zijn al goede vormen van beweging. Kies jouw manier!

Fit op jouw manier is een campagne van de overheid. 

fit, wassenaar

Contact

Wil je meer weten over Fit in Wassenaar? Heb je een idee om bij te dragen aan activiteiten voor een gezonde leefstijl voor onze inwoners?

Mail ons op info@fitinwassenaar.nl

of vul het contact formulier in.

Stel een vraag