tips, wassenaar, fit,sport
Tips om in beweging te komen
tips, wassenaar, bewegen

Maak een plan!

Beginnen met bewegen en sporten is altijd een goed idee. Sporten en bewegen is namelijk heel gezond. Begin bijvoorbeeld met fietsen naar je werk, wandel naar de supermarkt of maak samen een ‘ommetje'. Uiteindelijk gaat het erom dat je een plan bedenkt wat bij jou past en waar je plezier aan beleefd, waardoor je het ook volhoudt. 

4 handige tips om vandaag nog mee te starten!

Bewegen op maat

Sport je graag in een groepje of liever alleen, train je graag buiten of binnen? Houd je van competitie of wil je gewoon lekker bezig zijn? Kies iets wat aansluit bij je mogelijkheden en interesse, dat maakt de kans stukken groter dat je het bewegen ook volhoudt. Bij veel sport- en beweegaanbieders in Wassenaar kun je een gratis proefles volgen en zo kun je ontdekken wat je leuk vindt. En maak je je liever niet te moe tijdens het sporten? Elke week een aantal uren flink wandelen is ook prima.

Gezond bewegen

Als je een tijd niet hebt gesport, is je lichaam veranderd. Je spiermassa is geslonken en je conditie achteruitgegaan. Als je te snel te veel wilt kunnen blessures ontstaan waardoor je wellicht weer moet stoppen met bewegen en sporten. Train om weer in conditie te komen minimaal een halfuur achterelkaar op matige inspanning. Om de spieren te versterken begin je met twee keer per week krachttraining op een laag pitje. Na een paar weken bouw je de duur en intensiteit langzaam op.  

Je kunt bijvoorbeeld ook starten met met yoga of zwemmen, die sporten zijn niet zo blessuregevoelig. Maar als je rustig begint, kun je vrijwel elke sport kiezen. Als je maar gezond sport! Luister daarbij goed naar je lichaam, zeker als je een doe-het-zelf-schema van internet volgt. Nog beter is om je training onder deskundige begeleiding op te bouwen. 

Veelzijdig bewegen

Door op verschillende manieren te bewegen neemt je motorische vaardigheid toe en doordat je je lichaam steeds anders belast, geef je je lichaam ook voldoende rust om te herstellen na een sportsessie. Door om de 2 dagen te trainen, kun je blessures voorkomen.  

Zorg ook voor voldoende slaap. Wie te weinig slaapt na inspanning doet er langer over om te herstellen. Kies je sportmomenten goed. Ga bijvoorbeeld een keer ’s ochtends in het weekend en op woensdagavond, maar niet te laat. Wie ’s avonds laat sport, slaapt vaak onrustiger.

Samen bewegen

Om te voorkomen dat je na het beginnen met bewegen en sporten toch weer afhaakt, helpt het om een sportmaatje, een "beweeg buddy", te zoeken om samen mee te trainen. Het is gezelliger en je hebt een goede stok achter de deur om te gaan. 

Contact

Wil je meer weten over Fit in Wassenaar? Heb je een idee om bij te dragen aan activiteiten voor een gezonde leefstijl voor onze inwoners?

Mail ons op info@fitinwassenaar.nl

of vul het contact formulier in.

Stel een vraag