werkplek, fit, wassenaar
Werkomgeving die bewegen faciliteert en stimuleert 

Bewegen op de werkplek

Naast een beweegvriendelijke omgeving voor en na werktijd is ook een beweegvriendelijke omgeving tijdens werk van groot belang. Want om aan de beweegrichtlijnen te voldoen is het nodig dat mensen ook op de werkplek genoeg bewegen. Waar Nederland in 2020 nog Europees Kampioen te veel zitten was met gemiddeld tien uur per dag, moet ook de werkomgeving (voor welk type baan dan ook) bijdragen om de positie op die oneervolle ranglijst in de toekomst te veranderen. Veel werkenden besteden immers een groot deel van hun dagelijks leven in een werkomgeving. Voor het bereiken van een duurzame beweegcultuur, ook in de werkomgeving, is het voor werkgevers, werknemers en zelfstandigen belangrijk een werkomgeving te hebben die bewegen faciliteert en stimuleert. Voorbeelden hiervan zijn het bieden van faciliteiten om lopend of fietsend naar kantoor te komen, wandelend of staand te vergaderen, om tussen overleggen door ruimte en tijd te hebben om te bewegen en het hebben van meubilair dat meer beweging stimuleert. Voldoende bewegen, ook in de werkomgeving, zorgt ervoor dat mensen vitaler en zowel fysiek als mentaal gezonder zijn. Zoals ook staat beschreven in het Beleidsadvies Bewegen 2021-2040 van de Rijksoverheid.

Heb jij als werkgever een idee om hier vorm aan te geven in samenwerking met bijvoorbeeld een sport- en beweegaanbieder? Neem dan contact op via het contact formulier. Kijk hier voor inspiratie om aan de slag te gaan.

voetbal, fit, wassenaar

Contact

Wil je meer weten over Fit in Wassenaar? Heb je een idee om bij te dragen aan activiteiten voor een gezonde leefstijl voor onze inwoners?

Mail ons op info@fitinwassenaar.nl

of vul het contact formulier in.

Stel een vraag