Financieel fit 

De impact van financiële zorgen

Financiële problemen veroorzaken zorgen, spanning en chronische stress wat weer kan leiden tot allerlei fysieke en psychische gezondheidsklachten die de situatie verergeren. De impact van financiële zorgen is dus erg groot. Helaas bestaat er bij de meeste mensen nog steeds een taboe op het bespreekbaar maken van financiële problemen. Daardoor blijven deze financiële problemen vaak veel langer bestaan dan nodig of worden ze zelfs steeds groter. Er zijn meerdere oorzaken te noemen die een plotselinge verandering in de financiële situatie tot gevolg kunnen hebben, zonder dat je daar echt zelf verantwoordelijk voor te stellen bent. Een voorbeeld van dit moment is bijvoorbeeld de coronacrisis met de lockdowns. 

In Wassenaar bestaat de Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar (SMOW).  SMOW kan inwoners ondersteunen indien dit gewenst is en de diensten die zij bieden zijn heel breed. Zoals boodschappen service, belastinghulp, mantelzorgondersteuning en ook hulp bij de financiën en een zelfstandigen loket voor ondernemers. 

fit, wassenaar

Contact

Wil je meer weten over Fit in Wassenaar? Heb je een idee om bij te dragen aan activiteiten voor een gezonde leefstijl voor onze inwoners?

Mail ons op info@fitinwassenaar.nl

of vul het contact formulier in.

Stel een vraag