Ontspanning als onderdeel van een gezonde leefstijl 

Gelukkig met een heldere geest

Gezondheid is een lichaam dat optimaal werkt, dat de energie heeft om de hele dag door te gaan zonder in te storten, dat weerstand biedt aan ziektes en je sterk houdt. Daarbij hoort een geest die helder en productief, opmerkzaam en gelukkig kan zijn.  

Door gezond te leven en voldoende te bewegen, kunnen mensen beter omgaan met stress en tegenslag. Stress ontstaat als je draaglast groter is dan je draagkracht. Zie het als een wip. Jij aan de ene kant, stress aan de andere kant. Als jij zwaarder bent dan de stress, dan zit je balans goed. Omgekeerd, als de stress zwaarder is dan jij, dan kan er een probleem ontstaan. Als stressoren te lang en te hoog aanwezig zijn, kan dat leiden tot chronische stress en een ontregeld immuunsysteem. Dan is het tijd om je leven in twee categorieën te verdelen: Wat geeft je energie en wat kost je energie?

Onderzoek zelf wat je energie geeft

 Als mensen minder goed in hun vel zitten, komt dat hun leefstijl niet ten goede, terwijl een evenwichtige leefstijl juist helpt in een tijd van spanning.  

Het is interessant om te onderzoeken bij jezelf wat je energiegevers zijn en wat je energievreters zijn. Maak er eens een lijst van en bekijk dan waar je meeste tijd en aandacht naar toe gaat. Naar de zaken die je energie geven of de zaken die je energie kosten? En is dat ook wat je belangrijk vindt? Waar je blij van wordt? Ontdek wat je leven zin geeft, want dat is niet voor iedereen hetzelfde. Schuif daarnaast af en toe de krant, het journaal en sociale media aan de kant. Het zal zeker bijdragen aan je vitaliteit. 

Contact

Wil je meer weten over Fit in Wassenaar? Heb je een idee om bij te dragen aan activiteiten voor een gezonde leefstijl voor onze inwoners?

Mail ons op info@fitinwassenaar.nl

of vul het contact formulier in.

Stel een vraag