Ontspanning als onderdeel van een gezonde leefstijl 

Gelukkig met een heldere geest

Gezondheid is een lichaam dat optimaal werkt, dat de energie heeft om de hele dag door te gaan zonder in te storten, dat weerstand biedt aan ziektes en je sterk houdt. Daarbij hoort een geest die helder en productief, opmerkzaam en gelukkig kan zijn.  

Door gezond te leven en voldoende te bewegen, kunnen mensen beter omgaan met stress en tegenslag. Ondanks de aandacht voor een gezonde leefstijl zoals het pamflet ‘Bewegen. Het Nieuwe Normaal’, heeft de coronacrisis feitelijk juist gezorgd voor ongezonder gedrag.

Onderzoek zelf wat je energie geeft

Uit onderzoek blijkt dat er sprake is van een toename van tabak- en cannabisgebruik en wordt er minder bewogen. Stress, angst, eenzaamheid en verveling zijn veel genoemde redenen voor de toename van ongezonde gedragingen. Als mensen minder goed in hun vel zitten, komt dat hun leefstijl niet ten goede, terwijl een evenwichtige leefstijl juist helpt in een tijd van spanning.  

Het is interessant om te onderzoeken bij jezelf wat je energie geeft en wat je energie kost. Maak er eens een lijst van en bekijk dan waar je meeste tijd en aandacht naar toe gaat. Naar de zaken die je energie geven of de zaken die je energie kosten? En is dat ook wat je belangrijk vindt? Waar je blij van wordt? Ontdek wat je leven zin geeft, want dat is niet voor iedereen hetzelfde. Het zal zeker bijdragen aan je vitaliteit. 

Contact

Wil je meer weten over Fit in Wassenaar? Heb je een idee en ben je benieuwd hoe wij kunnen ondersteunen?

Mail ons op; info@fitinwassenaar.nl of vul het contact formulier in.

Partner worden? Start je aanvraag hier.

Stel een vraag