tips, wassenaar, bewegen
Nieuws
Valpreventie cursus april

Eerste cursus valpreventie is afgerond

08-05-2023

Afgelopen maand is in Wassenaar de eerste cursus valpreventie gegeven. De cursus is georganiseerd door Fit in Wassenaar en uitgevoerd door Taco van den Broek voorzitter van Snel en Lenig en judoleraar. In drie lessen is aandacht geweest voor bewegen, de eigen balans, wat te doen bij vallen en hoe je weer op staat. Zelfvertrouwen speelt hierbij een rol. 

IMG 0358

Bijna 250 kinderen kwamen Buitengewoon Spelen!

26-04-2023

Op 25 april werd weer een Buitengewoon Spelen dag georganiseerd door Fit in Wassenaar in sporthal De Schulpwei. Er zijn bijna 250 kinderen komen spelen! Er is veel en veelzijdig bewogen: Op de stormbaan en het springkussen, door clinics van de handbalvereniging en de badmintonvereniging. Ook konden de de kinderen genieten van een poppenkastvoorstelling en meedoen aan een workshop zingen. Als aandenken gingen de kinderen met een mooi versierd gezicht met schmink weer naar huis. Het was een feestje! 

Lees hier het verhaal van Tanzi, deelnemer cursus Cognitieve Fitness

30-03-2023

Cognitieve fitness is tijdens het bewegen bewust je hersenen aan het werk zetten met uitdagende oefeningen. Onder andere professor Eric Scherder heeft ons laten kennismaken met het effect van bewegen op de hersenen en het beheersen van impulsen. Dit even als inleiding, want in Wassenaar in de ruime activiteitenruimte van het Sterrenbad is in februari de cursus Cognitieve Fitness begonnen. 

Op Sportsafari met gratis sportlessen!

21-03-2023

Vanuit het sport- en preventieakkoord Fit in Wassenaar wordt in samenwerking met Kinderopvang Norlandia en lokale sport- en beweegaanbieders een GRATIS kennismakingsaanbod opgezet voor kinderen van de basisschool. Met deze Sportsafari in eigen dorp kunnen kinderen verschillende sporten gratis uitproberen, (her)ontdekken wat ze leuk vinden om te doen en samen lekker in beweging te zijn. Grijp je kans en kom in actie met golf, bee ball en handbal! 

Vervolg Power Programma!

17-03-2023

Woon jij in Wassenaar en wil je wat extra aandacht geven aan je gezondheid? Heb je voor in het nieuwe jaar wensen om je gezondheid te verbeteren? Zou je graag tips willen krijgen om je nog fijner, fitter en vitaler te voelen? Meld je dan GRATIS aan voor (een van) de activiteiten van het POWER Programma van Fit in Wassenaar! 

Contact

Wil je meer weten over Fit in Wassenaar? Heb je een idee en ben je benieuwd hoe wij kunnen ondersteunen?

Mail ons op; info@fitinwassenaar.nl of vul het contact formulier in.

Partner worden? Start je aanvraag hier.

Stel een vraag