IkPas, dus IkSap vanuit het preventieakkoord Fit in Wassenaar

05-04-2022

Vanuit het sport- en preventieakkoord Fit in Wassenaar doen een aantal sportkantines, waaronder die van handbalvereniging Olympia '72, mee met de IkPas, IkSap actie. Groenteboer Duijs Vers maakte hiervoor een speciaal Wassenaars fruit- en groentesapje. Dit sapje is voor een aantrekkelijke prijs verkocht in de kantine van Handbalvereniging Olympia '72. Zo werd het makkelijk gemaakt om eens te kiezen voor een vers sapje, in plaats van een glas bier of wijn.

Wethouder Zweerts de Jong weet samen met de jeugd van Olympia '72 wel wat de gezondere keuze is, zoals is te zien op de foto. Daarnaast laat Olympia '72 zien dat zij ook op een ander vlak een gezonde vereniging is, want zij vieren dit jaar hun 50-jarig bestaan! De eerste officiële activiteit op 14 mei is een receptie voor leden, oud-leden, vrijwilligers en genodigden.

Op de dag ervoor, vrijdagmiddag 13 mei, doet Olympia '72 ook mee met de Sportproeverij voor alle inwoners die 55 jaar en ouder zijn. Deze sportproeverij geeft mensen de kans om te testen hoe het met hun fitheid gesteld is middels het doen van een fittest. Daarna kunnen er verschillende soorten sporten worden uitgeprobeerd, die uiteraard worden aangepast aan de doelgroep. Zo is er Walking Handbal en Walking Football. Net als echt handbal en voetbal, maar dan wandelend. Ook kan gekozen worden uit Yoga, badminton, jeu de boules, boksen, gym en golf. En het leuke is, dat deze middag gratis wordt aangeboden vanuit het sport- en preventieakkoord.