Impuls Beweeg en Leerplein op de Kievietschool

25-03-2022

Vrijdag 25 maart was de officiële opening op het schoolplein van de Kievietschool met betrekking tot de impuls Gezond Schoolplein. De kinderen van de leerlingenraad waren enthousiast en het was een prachtige dag om buiten te spelen!

Het doel van de Kievietschool is om bewegen en samenspelen te stimuleren. Door de pleinplakkers hebben de kinderen meer keuzemogelijkheden en worden ze geprikkeld tot spelen en bewegen. Zo worden kinderen spelenderwijs motorisch vaardiger, werken zij aan de beweegrichtlijn en wordt hun gezamenlijke creativiteit aangesproken. Dit sluit aan bij de ambitie 'Jong en vaardig in bewegen' vanuit het sport- en preventieakkoord Fit in Wassenaar.

Bijna de helft van de kinderen in Nederland beweegt namelijk te weinig (CBS, 2021). Kinderen zitten urenlang per dag, ook op school, en spelen minder buiten. Het schoolplein is een van de favoriete plekken van kinderen om te spelen en bewegen. Een goed ingericht leer- en beweegplein kan voor meer worden gebruikt dan alleen spelen. Door de pleinplakkers van het alfabet wordt bijvoorbeeld ook de koppeling naar leren gemaakt middels bewegen.