Veelzijdig en Samen bewegen op het schoolplein van de St. Jan Baptistschool

10-06-2022

Vanuit het sport- en preventieakkoord Fit in Wassenaar heeft de St. Jan Baptistschool meegedaan aan het project 'Gezond schoolplein'. Middels dit project en de subsidie heeft de school een prachtig Freeplayer Ulitmate pakket kunnen aanschaffen. Hiermee stimuleren we Veelzijdig bewegen en Samen bewegen, thema's van Fit in Wassenaar. We spelen basketbal, korfbal, voetbal, tennis, volleybal en badminton. De kinderen zijn hier erg blij mee!

Het doel van de St. Jan Baptistschool is om bewegen en samenspelen op het plein te stimuleren. Door het gevarieerde aanbod aan spelmateriaal hebben de kinderen meer keuzemogelijkheden en worden ze geprikkeld tot spelen en bewegen. Zo worden kinderen spelenderwijs motorisch vaardiger, werken zij aan de beweegrichtlijn en wordt hun gezamenlijke creativiteit aangesproken. Dit sluit aan bij de ambitie 'Jong en vaardig in bewegen' vanuit het sport- en preventieakkoord Fit in Wassenaar en het thema Veelzijdig bewegen en Samen bewegen.

Bijna de helft van de kinderen in Nederland beweegt namelijk te weinig (CBS, 2021). Kinderen zitten urenlang per dag, ook op school, en spelen minder buiten. Het schoolplein is een van de favoriete plekken van kinderen om te spelen en bewegen en dat is nu nog leuker gemaakt!