Buitengewoon Spelen dag was weer buitengewoon geslaagd!

28-10-2022

Ruim 200 kinderen hebben in De Schulpwei samen kunnen, springen, klauteren en glijden over de lucht- en springkussens. Voor de oudere kinderen was er zelfs een grote stormbaan aanwezig en werden er sportclinics gegeven. In de ochtend was er ook een poppenkast theater voorstelling. De voorstelling was een groot succes onder de aanwezigen, waaronder ook Het Bruglokaal. 

In de herfstvakantie, op dinsdag 25 oktober 2022, heeft in sporthal de Schulpwei de vierde editie van Buitengewoon Spelen plaatsgevonden. Deze sport- en speeldag is ontstaan vanuit een idee dat naar voren kwam in de kerngroep van het sport- en preventieakkoord ‘Fit in Wassenaar’. Het doel van dit evenement is om kinderen vanuit de verschillende wijken een leuke dag te bezorgen en te verleiden om in beweging te komen waarbij vanzelfsprekend het elkaar ontmoeten ook centraal staat: iedereen doet mee! Naast dat samen bewegen, spelen en sporten zorgt voor verbinding tussen kinderen, onstaat dit ook onder de aanwezige volwassenen. Mensen uit andere buurten komen elkaar tegen en dat is mooi om te zien: ‘Samen één Wassenaar’.   
In de middag zijn er twee handbalclinics georganiseerd door de train(st)ers van handbalvereniging Olympia ’72. Deze lessen waren onder verdeeld in twee leeftijden namelijk: 4 t/m 8 jaar en 9 t/m 14 jaar. Dit bleek wederom een goede greep, want aan beide lessen zaten vol en deden er ruim 20 kinderen mee. Aan het eind van de middag ging Jongerenwerk Wassenaar voor de oudere kinderen ook nog met voebal aan de slag; een voetbalcircuit met leuke spellen en een heuse speedgoal waarmee werd gemeten hoe hard je de bal kon trappen! We kijken terug op gave en zeer geslaagde Buitengewoon Spelen Dag. 

Dank aan de partners: Norlandia Kinderopvang, Bibliotheek Wassenaar, Handbalvereniging Olympia ’72, Jongerenwerk Wassenaar en Alles En Nog Meer voor de springkussens. Op naar nog veel meer mooie edities voor de jeugd in Wassenaar!