sport, bewegen, wassenaar
Agenda

Buitengewoon Spelen op dinsdag 16 juli bij Blauw Zwart!

Dinsdag 16 juli van 10.30-15.30 uur bij voetbalvereniging Blauw Zwart. Aanmelden is niet nodig!

In de eerste week van de zomervakantie wordt weer een Buitengewoon Spelen dag georganiseerd van 10.30- 15.30 uur op voetbalvereniging Blauw Zwart. Samen klimmen op een stormbaan, springen op een springkussen, kennis maken met de handbal en verschillende spelletjes doen. Ook hebben we een gave Poppenkast Theater voorstelling om even op adem te komen. Als aandenken ga je met een mooie glittertattoo weer naar huis.  Kom je ook? Neem dan gezellig een vriend of vriendin mee! 

Wandelchallenge Wassenaar

Diabetes Wandelchallenge Wassenaar, start eind augustus op maandagavond van 19.00-20.00 uur.

Wilt u uw algehele conditie verbeteren maar weet u niet hoe? Wandel dan mee met Fysio&Sport Stadhoudersplein.In samenwerking met Fit in Wassenaar biedt Fysio&Sport Stadhoudersplein & POH diabeteszorg Helen Vink een Wandelchallenge aan voor alle inwoners in de gemeente Wassenaar.Tijdens deze Wandelchallenge zal er 14 weken lang 1 avond per week gewandeld worden onder begeleiding van een fitnessinstructeur en praktijkondersteuner diabeteszorg met als resultaat verbetering van de algehele conditie.

Club klaar voor de toekomst! Bijeenkomst voor sportclubs

Woensdagavond 12 juni van 18.15-21.30 uur bij de Kieviten, sporthal De Duinpan. Deelname is na aanmelden gratis!

Op woensdagavond 12 juni nodigen de clubondersteuners van Fit in Wassenaar alle sportverenigingen van harte uit om samen te komen onder het genot van een hapje en een drankje van 18:15 – 21:30 uur.  Bij deze bijeenkomst zal Wethouder Sport, Laurens van Doeveren de avond aftrappen. Hierna volgt een kennismaking met Wesley Bierens en Dirk Wils (Clubondersteuners) van Fit in Wassenaar. Ook zal Daniel Klijn, directeur-bestuurder van het Register voor Verenigingenbestuurders, de aanwezigen meenemen in zijn verhaal. Deze avond staat in het teken van een kennismaking in combinatie met de eerste stapjes zetten naar een sportiever en gezonder Wassenaar!

Erkende valpreventie cursus 'Vallen Verleden Tijd'

De cursus wordt gegeven door de valpreventiespecialist van Fit in Wassenaar. Deelname is na aanmelden gratis!

Wil je graag gezond ouder worden?  
Dan is de valpreventie cursus “Vallen Verleden Tijd” een goed idee!

Dit is een beweegprogramma voor thuiswonende ouderen van 65 jaar en ouder met een verhoogd valrisico, die 15 minuten kunnen lopen zonder loophulpmiddel. 
Bij deze beweegactiviteit ga je in een groep samen met een fysiotherapeut aan de slag met een hindernisbaan, spelvormen en valtraining. Meedoen kan binnen je eigen mogelijkheden!

Inloopspreekuur valpreventie voor inwoners

Op donderdag 6, 20, 27 juni van 11.00-12.00 uur in Ontmoetingspunt De Wijck van Amarosa. Het inloopspreekuur is gratis!

Ook in de maand juni zal er op donderdag een speciaal een spreekuur zijn waar thuiswonende ouderen terecht kunnen met hun vragen omtrent valpreventie. Dit inloopspreekuur wordt georganiseerd door Fit in Wassenaar. De coördinator valpreventie, Sandra Ruitenbeek zal tijdens het spreekuur een korte valrisicotest afnemen. Dit geeft inzicht in de mate van valrisico en gericht advies. Afhankelijk van de uitkomst kan deel worden genomen aan een erkende valpreventieve cursus. Deze cursus zal in 2024 gratis worden aangeboden door de gemeente Wassenaar.  

Wij wandelen ons fit! Gratis beweegactiviteit met beweegcoach Fit in Wassenaar

Wekelijks op dinsdagochtend en woensdagavond. Deelname is na aanmelden gratis! Let op: woensdag 12 juni gaat de activiteit eenmalig niet door!

De gemeente Wassenaar heeft in samenwerking met Fit in Wassenaar en het beweegplatform QR-FIT een nieuwe beweegroute ontwikkeld. Deze route combineert lichaamsbeweging (wandelen of joggen) met digitale interactie en biedt inwoners een leuke en gratis manier om actief te blijven. Vanuit Fit in Wassenaar zal beweegcoach, Dirk Wils, begeleiding bieden tijdens deze route! 

Contact

Wil je meer weten over Fit in Wassenaar? Heb je een idee om bij te dragen aan activiteiten voor een gezonde leefstijl voor onze inwoners?

Mail ons op info@fitinwassenaar.nl

of vul het contact formulier in.

Stel een vraag