Fit in Wassenaar doet mee met Stoptober, u ook?

01-10-2022

Op 1 oktober start Stoptober. Gaat u ook de uitdaging aan om 28 dagen te stoppen met roken? U staat er niet alleen voor. In Wassenaar kunt u iedere maandag een wandeling maken met een groep dorpsgenoten en een wandel- en erkend stoppen-met-roken-coach. Tijdens Stoptober, maar ook daarna! Dus doe mee met de Fresh Air Walk Wassenaar.

Stoppen met roken is niet makkelijk. De meeste rokers doen meerdere stoppogingen voordat het lukt om definitief niet meer te roken. Goede begeleiding bij het stoppen met roken helpt. U kunt bijvoorbeeld terecht bij Rookvrij en Fitter. Vanuit Fit in Wassenaar organiseert Rookvrij en Fitter de Fresh Air Walk Wassenaar. De wandelgroep vertrekt iedere maandagavond om 19.00 uur vanaf Het Sterrenbad. Tijdens de wandeling kunt u praten over alles wat te maken heeft met (stoppen met) roken, maar ook over andere dingen. Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis.

Rokers die mee willen doen met Stoptober, de 28-dagen-niet-roken-reis kunnen zich aanmelden op www.stoptober.nl. Onderzoek toont aan dat 70% van de mensen die meedoet aan Stoptober het volhoudt om 28 dagen niet te roken. Bijna de helft van alle deelnemers is drie maanden later nog steeds gestopt. 28 dagen is namelijk net lang genoeg om te ervaren wat de positieve effecten zijn van stoppen met roken. En de meeste ontwenningsverschijnselen zijn dan achter de rug.