Pepijn Keppel

Lezing van voormalig tophockeyer Pepijn Keppel in bibliotheek Wassenaar.
De lezing is wegens omstandigheden uitgesteld.

30-10-2023

Op het hockeyveld speelt hij op hoog niveau. Maar als de worsteling rond zijn geaardheid hoog oploopt, beëindigt Pepijn Keppel plots zijn topsportcarrière.
“In de topsport kun je op geen enkel punt zwakte tonen. Lange tijd dacht ik dat mijn homoseksualiteit een zwakke plek is en dat ik erom gepest zou worden”, vertelt Pepijn. Hij zou graag in gesprek gaan met de sport om te praten over minderheidsgroepen die zich niet thuis voelen. Hopelijk komen er ook lokale verenigingen op de lezing af, om hier met een open mind naar te luisteren.

Op Coming-Outdag, die jaarlijks in oktober plaatsvindt, wordt aandacht besteed aan het uit de kast komen oftewel de coming-out. 
Op Coming-Outdag vindt er geen grote centrale viering plaats, maar worden er in meerdere plaatsen kleinere activiteiten georganiseerd.

Pepijn Keppel (1996) is schrijver, journalist voor De Groene Amsterdammer, columnist voor Trouw, ex-topsporter en milieuwetenschapper. In april 2022 debuteerde hij met zijn non-fictieboek De laatste man, over zijn coming-out in de topsport. Eerder werkte hij onder andere voor NRC Handelsblad, Follow the Money en Vrij Nederland.

De lezing is vrij toegankelijk voor alle geïnteresseerden, vanwege de inschatting van de ruimte is het fijn als u zich aanmeld door een gratis ticket te bestellen. Dit is niet verplicht voor toegang. De lezing wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting iDb. 

Locatie: Bibliotheek Wassenaar
Kosten: gratis toegankelijk 

De lezing wordt wegens omstandigheden uitgesteld.