Ouderen in beweging in Buurtcentrum Kerkehout

25-11-2022

Vanaf deze zomer wordt er door een actieve groep oudere dames gesport in het Buurtcentrum. Dit gebeurd onder leiding van een fysiotherapeute met de juiste kennis en kunde met betrekking tot het bewegen op hogere leeftijd. Iedere maandag  om 10 uur zijn er een 20 tal dames die met veel plezier en ieder op eigen niveau meedoen aan de les. Ook wordt er aandacht gegeven aan valpreventie en spier- en conditiebehoud. Sluit u ook aan?

Vanuit de Buurtvereniging K&O waren we al een langere tijd op zoek naar iemand deze lessen kon verzorgen voor de ouderen in Kerkehout, maar dit was nog niet zo eenvoudig! De oplossing kwam vanuit het project Fit in Wassenaar! Fit in Wassenaar is de lokale uitvoering van het Nationale sport- en preventieakkoord. We zijn als buurtvereniging aangehaakt en zijn een samenwerking aangegaan met de Zorgpraktijk Wassenaar, de praktijk waar de fysiotherapeute werkzaam is.

De organisatie van deze wekelijkse lessen wordt ondersteund door twee leden van de Buurtvereniging: Mw Betty van Kooy en mw Tinie de Jongste. Wij zijn als Bestuur erg blij en dankbaar voor de inzet van deze vrijwilligers!

De groep wordt groter, er is veel animo in de wijk. En dat is erg fijn, want wij vinden het mooi om op deze manier iets bij te kunnen dragen aan de fitheid van onze wijk! Heeft u interesse om mee te sporten? Neem dan contact op met uw Buurtvereniging middels onderstaand (mail)adres.

Contactgegevens:Buurtvereniging Kerkehout en OmgevingCharlottestraat 5, 2245 VW WassenaarMail: Kerkehout@yahoo.com