Sportproeverij 55+ voor herhaling vatbaar

13-05-2022

We kijken met plezier terug op de Sportproeverij voor 55+ op Sportpark De Schulpwei.

Enthousiaste deelnemers, een veelzijdig programma en zonnig weer waren mooie ingrediënten voor een geslaagde eerste Sportproeverij! Er liggen al plannen om in het najaar weer een Sportproeverij te organiseren. Wie weet tot dan!

Boksen, yoga, badminton, walking handbal, walking football, de beweeggroep van de Wassenaarse Ouderen in Beweging (WOB), maar ook golfen bij Rozenstein en jeu de boulen bij de Wassenaarse Petanque Club: de lokale verenigingen deden en masse mee. Voordat het echte bewegen in groepen begon, was er ook een mogelijkheid tot een fittest. En tussen de bedrijven door vond er een lezing door een leefstijlcoach plaats.
“Wij zijn allemaal wat ouder en hebben misschien al wat kwaaltjes”, aldus wethouder Inge Zweerts de Jong, “daarom is dit bij uitstek de kans om te proberen wat u nog wél kan, want het aanbod is groot!” En hierna togen de groepen naar hun verschillende locaties.

Mariella van yoga-studio Art of Balance had een grote groep dames die graag kennis wilden maken met haar vak. Op professionele en geduldige wijze gaf ze haar gasten een yoga-les. In de sporthal even verderop leidt Jan Keer een WOB-bewegingsgroep. Heel serieus laat hij zien wat wel en niet verstandig is te doen qua beweging voor als je wat ouder bent. Op de jeu de boulesbaan wordt gelachen. De bal doet niet altijd wat de boulers voor ogen hebben maar de uitleg van de professionals is bekwaam. De stemming zit er snel goed in.

In de tussentijd bouwt de organisatie de kantine van Blauw-Zwart om, zodat leefstijlcoach Nicolette Zeestraten kan vertellen over haar beroep. Want een gezonde leefstijl is meer dan alleen goede voeding en blijven bewegen. Weten wie je bent, wat belangrijk is in jouw leven en het voorkomen van veel stress is al minstens zo belangrijk, zo blijkt.
Hierna is het de beurt aan de vijftigtal bezoekers om kennis te maken met een aantal andere sporten zoals Walking Football, handbal en golf. Vooral de golfsport op de Wassenaarse Golfclub Rozenstein mocht zich verheugen op een enorme toeloop, want er was meer aanbod dan ruimte op de baan.
Het was tekenend voor de hele middag: een groot succes! Mede dankzij de strakke organisatie, de gezellige begeleiding, vele vrijwilligers en sportclubs is deze Sportproeverij voor herhaling vatbaar!

Voor meer informatie, een fittest of andere vragen: kijk op de website www.fitinwassenaar.nl of www.thuisinwassenaar.nl