Succesvolle bijeenkomst ‘Omdenken’ voor de kerngroep ‘Vrijwilligers in de toekomst’

16-03-2022

Sinds oktober is een bijzondere groep jonge vrijwilligers bezig met een project rondom ‘Vrijwilligerswerk in de toekomst’. Dit project is van de Vrijwilligers  Centrale Wassenaar. In dit kader werd vorige week een gezellig etentje geregeld, met tevens een clinic ‘Omdenken’. De clinic werd gefinancierd door het lokale Sport- en Preventieakkoord Fit in Wassenaar.

Niemand minder dan Beer Gunster was bij de clinic in het Van Heeckerenhuis aanwezig. Zijn vader, Berthold Gunster, is dé grondlegger van het inmiddels zeer bekende begrip ‘omdenken’. Een manier van denken die kan worden aangeleerd en voor veel positiviteit zorgt. Zo werd bijvoorbeeld het ‘ja, maar’ aangepakt en omgevormd tot een stevig ‘ja’. Het meest belangrijke dat werd geleerd is dat omdenken niet alleen het ‘aanpakken van een probleem’ is, maar dat je het probleem de oplossing laat zijn! Diverse thema’s werden besproken zoals verlangen versus verwachting en opdrachten uitgevoerd.

Deze avond werd wederom een succesvol samenzijn voor deze groep vrijwilligers die binnenkort nog meer van zich laat horen. Zo zijn ze bezig met het maken van een handreiking om besturen van stichtingen en verenigingen tips en adviezen omtrent het vinden en binden van vrijwilligers te geven én wordt op 21 april een discussieavond georganiseerd over ‘Vrijwilligerswerk in de toekomst’. Wordt aldus vervolgd…