Tweede Sportproeverij 55+ bracht deelnemers in beweging!

18-10-2022

In en om het Sterrenbad vond vrijdag 14 oktober de tweede sportproeverij voor 55+ inwoners plaats. Georganiseerd door Fit in Wassenaar samen met Sterrenbad Sportfondsen. Ruim 40 deelnemers hebben kennis gemaakt met tal van activiteiten, zoals Qi Gong, circuittraining van Njoy Fitness en warm water gymnastiek door Sterrenbad vanuit het programma van de WOB. Na afloop waren er vele positieve reacties; Goed georganiseerd, grandioos! en fijn om zo te kunnen "proeven" van verschillende activiteiten.

Bij aankomst inschrijven voor de activiteiten en daarna in Cafe plaza, de mooie horeca ruimte van Sterrenbad Sportfondsen, de Sportproeverij starten onder het genot van een kopje koffie/thee met een feestelijke petit four. Het openingswoord werd gedaan door de organisatie samen met wethouder Klaver.Na de opening zijn de deelnemers aan de slag gegaan met een introductie Qi Gong, circuitles van Njoy Fitness en warm water gymnastiek vanuit WOB en Sterrenbad. Halverwege de Sportproeverij konden de deelnemers op adem komen en contacten leggen met elkaar onder het genot van een lunch. Bakker Kaptein heeft de petit four bij de opening geleverd en het brood voor de lunch gesponsord. Na een praatje onderling of met een van de vrijwilligers van SMOW kon met hernieuwde energie gestart worden aan de tweede ronde van activiteiten; Trimzwemmen, groepsles op muziek en natuurlijk kon weer worden aangehaakt bij schaken en bridge of een rondje worden gereden op de duo fiets van Fietsmaatjes Wassenaar.Als afsluiting werd door de organisatie nog een woord van dank gesproken aan zowel deelnemers als betrokken organisaties en kregen de deelnemers nog een Goodiebag mee met o.a. informatie over de aangeboden activiteiten enhet magazine Vitaal Ouder worden van de GGD. 

We kijken terug op een geslaagde Sportproeverij, waarbij deelnemers zich welkom voelden en op een open en ontspannen manier konden meedoen. Dank daarvoor aan mede organisator Sterrenbad Sportfondsen en alle partners: Njoy Fitness, Fitwalk met Manuela, Qi Gong vanuit WiseTribe, activiteiten vanuit programma van de Wassenaarse Ouderen in Beweging, Fietsmaatjes, Schaakvereniging Wassenaar, bridgeclubs Wassenaar en Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar.